Солисти париске Опере у београдској верзији „Крцка Орашчића"

У Народном позоришту у Београду – балет Чајковског „Крцко Орашчић" у кореографији Константина Костјукова. Уз ансамбл Балета Народног позоришта – и први солисти париске Опере.

Многи светски балетски уметници познају сцену Народног позоришта. На листу оних који су на њој наступили, уписују се и први солисти париске Опере Жереми Лу Кер и Елоиз Бурдон.

„Почаствовани што смо упознали сјајне играче, Ану нисмо познавали раније, али хвала на прилици да учествујемо у представи Крцко Орашчић. Моја мајка је из Југославије, а отац је глумио у спрским филмовима, тако да већ познајем помало вашу културу, али је сада истински откривам доласком у Београд”, каже Елоиз Бурдон.

„Задовољство је доћи овде и открити ово позориште. За мене прилично изненађујуће, с обзиром на то да слушам већ 10 година о овој држави, граду, позоришту”, рекао је Жереми Лу Кер.

Балерина Елоиз Бурдон је ћерка француског глумца Алена Нурија, којег југословенска публика познаје из филма Лепота порока.

После 35 година Нури ће бити и у публици Народног позоришта.

„Они су дошли, што иначе није уобичајено да за пар дана су научили тотално нашу верзију Крцка Орашчића, пошто се свуда у свету у свим кућама разликују верзије. Нурејеву верзију играли су првог јануара и сад су дошли код нас, научиили су апсолутно тачну нашу везију, што уопште није било лако и напорно раде, и ето на радост свих нас ће се и приказати први пут са нама”, каже Ана Павловић, директорка Балета Народног позоришта.

Традиционални гала новогодишњи концерт је 13. јануара.

Први пут ансамбли опере и балета заједно ће изводити делове најпознатијих оперских арија и балета.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије