Читај ми!

После турнеје по Кини, Београдска филхармонија поново у Коларчевој задужбини

После успешне турнеје у Кини, Београдска филхармонија наставља са концертима поводом стогодишњице оркестра. У Коларчевој задужбини музиком вечерас се враћају век уназад.

После наступа у престижним дворанама Сијана, Вејфанга, Пекинга и Шангаја, Београдска филхармонија нашу публику музиком враћа у 1923. – годину оснивања. Симболично, изводи композицију која се чула и десет година касније на отварању дворане Задужбине Илије Милосављевића Коларца.

„Београдска филхармонија је имала прилику да наступи у концертним дворанама будућности. И заиста смо се уписали у неке нове странице историје, с тим да је баш Београдској филхармонији припала част да отвори нови концертни простор у Сијану, а у Шангају је баш ова генерација филхармоничара наступила први пут“, каже Јелена Милашиновић из Београдске филхармоније.

Први пут филхармоничаре предводи диригент Лијо Куокман из Хонг Конга, музички директор и шеф диригент Оркестра у Макау.

„Први пут сам у Београду и први пут наступам са Београдском филхармонијом. Када сам добио позив и када сам чуо програм одмах сам пристао. Симфонија број 6 Јана Сибелијуса и Концерт за виолончело и оркестар Едварда Елгара, су сјајна дела“, истиче шеф-диригент Оркестра у Макау, Лијо Куокман.

Као и за већину концерата Београдске филхармоније улазнице су давно распродате, карте за стајање пуштене су у продају сат пред наступ.

А цео децембар биће посвећен стогодишњици оркестра, најављени су и најтраженији новогодишњи наступи -Оркестарске звезде представиће се публици 29. и 30. децембра.

среда, 21. фебруар 2024.
9° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво