Читај ми!

Публика у Коларцу уживала у Вивалдију и Фореу у џез руху захваљујући Биг бенду РТС

На концерту у Коларчевој задужбини, Биг бенд РТС-а представио је нови компакт диск са џез аранжманима два позната и омиљена дела класичне музике.

На новом ЦД издању Биг бенда Радио-телевизије Србије нашла су се добро позната дела класичне музичке литературе – Четири годишња доба  Антонија Вивалдија и Павана Габријела Фореа. Аранжмане за џез оркестар написао је саксофониста Франческо Сантући, а концертом је дириговао италијански диригент Габриеле Комељо.

„Мислим да је Франческо Сантући урадио одличан посао. Није лако уклопити два сасвим различита света, а да на крају дана та музика има смисла. Томе је допринео и српски Биг бенд, одличан оркестар са сјајним музичарима и ритам секцијом и наравно изванредни солисти. Све то заједно гарантује успешан пројекат“, уверен је маесто Габриеле Комељо.

Гост концерта, по први пут са нашим Биг бендом, био је и италијански џез клавијатуриста Масимо Темпиа, који у својој каријери бележи наступе са Ђином Паолијем, Еросом Рамацотијем и другим познатим уметницима.

„Биг бенд је фантастичан, веома добар оркестар са одличним солистима, за мене је ово било велико и лепо искуство. Мислим да је Франческо Сантући направио добар спој када је музика у питању. Резултат је модерно дело, налик модерном џезу“, наглашава пијаниста Масимо Темпиа.

Светска премијера ЦД издања "New Seasons" уједно је и важан део прославе 75. годишњице рада Биг бенда Радио-телевизије Србије, коју целе године обележавају распродатим концертима.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво