Балетски класик „Лабудово језеро“ отворио 155. сезону у Народном позоришту

Народно позориште у Београду отвара 155. сезону балетским класиком „Лабудово језеро“. Национални театар је и даље у години прославе великог јубилеја – сто година од настанка Балета Народног позоришта. За нову позоришну сезону најављен је богат и разноврстан репертоар.

Завеса је подигнута на великој сцени Народног позоришта где се изводи чувени балет Лабудово језеро на музику Петра Иљича Чајковског. На сцени „Раша Плаовић“ игра се представа која је ове године понела награду Стеријиног позорја за најбољу представу, Успаванка за Алексију Рајчић.

Успаванка за Алексију Рајчић је дело младог писца Ђорђа Косића и уз овај сјајан ансамбл, ми смо много поносни што смо добили први пут у историји Народног позоришта овакву награду. Година 2024. ће бити посвећена делима комедије, јер је 160 година од рођења нашег великог комедиографа Бранислава Нушића. Бавићемо се и класичним делима литературе. Као што сте видели, ми смо већ поставили Селенића на нашу сцену, али ћемо после Рата и мира поставити и Мајстора и Маргариту. Имамо много занимљивих ствари. Већ смо изашли и са Фалстафом на крају ове сезоне у опери, али ћемо изаћи и са новим насловима, освежени наравно. А с друге стране имамо и доста среће. Уз ту срећу, добар ансамбл и уз добру, драгу публику која прати сваки наш покрет, ми ћемо пружити још много доброг и креативног времена у нашој сали“, наглашава Светислав Гонцић, управник Народног позоришта.

Директорка Балета Народног позоришта Ана Павловић са задовољством најављује гостовање великих звезда светског балета.

„Са великом радошћу отварамо сезону вечерас са Лабудовим језером, са нашим дивним уметницима Татјаном Татић и Јовицом Бегојем. И имамо у овом октобру месецу три извођења Лабудовог језера, од тога 12. октобра ће бити звезде софијског балета. После дугогодишње паузе имамо прилику да видимо и да се задржи на нашем репертоару балет Лабудово језеро који је најпознатији балетски класик. Сама публика већ је рекла своје јер су све карте распродате“, наводи Ана Павловић.

Публици преостаје да ужива у предстојећој позоришној сезони, а коју год представу да одаберу са репертоара Народног позоришта, сигурно неће погрешити.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара