Читај ми!

Премијера представе „Ко игра Соњу Савић“ у Чачку – прича о слободи, љубави и тужној судбини

Представа „Ко игра Соњу Савић“ премијерно је одиграна у Чачку, у оквиру пројекта „Чачанска родна“ – Културне престонице Србије 2023. године.

Соња Савић у улози пет глумаца прича причу о свом животу и уметнику на овим просторима. Причу о слободи, љубави, истини али и тужној судбини.

Премијерно извођење представе у чачанском Културном центру испратила је препуна сала, а Никола Воштинић, Братислав Јанковић, Борјанка Љумовић, Ивана Терзић и Јулија Петковић поздрављени су вишеминутним стојећим овацијама.

„Глумци су трудили, борили са својим гласовима и одлично извели представу. Затечен сам чачанском публиком, која је дошла у овом броју и са пуно пажње пратила представу“, каже позориштни редитељ Андраш Урбан.

Ко игра Соњу Савић је и препуна ритма, испевавања , покрета и слојевитог текста, готово биографског. Све је пропраћено ефектном музиком коју је компоновала Ирена Поповић Драговић, а костим поверен Селени Орб.

„Радећи на овоме схватила сам да је јако важно да ствари које говори, које су готово пророчке и јако тужне када гледате из данашње перспективе јер се ништа није променило, се чују са сцене. Јако ми је драго што је публика слушала те речи“, истиче драматуршкиња Ведрана Божиновић.

Београдска премијера представе заказана је за среду у Битеф театру након чега ће комад бити на редновом репортоару чачанског и београдског позоришта.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво