Додељене награде на 49. Данима комедије, најбоља представа „Тартиф“

Награда „Мија Алексић“ за најбољу представу додељује се Молијеровом „Тартифу“, у режији Игора Вука Торбице и извођењу Народног позоришта Сомбор у копродукцији са СНП Нови Сад. Торбици је такође постхумно додељена и статуета Ћуран за најбољу режију.

Младен Андрејевић освојио је Ћурана за улогу Чезареа у представи Ситнице које живот значе, у извођењу Народног позоришта у Београду, Бео арт-а и Центра за културу Тиват.

Ћурана за глуму освојила је и Хана Селимовић за улогу Вирџиније у Чистој кући, у режији Андреје Пјевић и извођењу Атељеа 212.

Урош Милојевић такође је награђен Ћураном за улогу Џерија у представи Неки то воле вруће, у извођењу Народног позоришта Ниш.

Награда „Никола Милић“ за најбољу епизодну улогу додељена је Даници Грубачки за улогу Маријане у представи Тартиф у извођењу Народног позоришта Сомбор у копродукцији СНП Нови Сад.

Награда за најбољу младу глумицу отишла је у руке Јелене Тркуље за улогу Хелен Хабард у представи Убиство у Оријент експресу, у извођењу Позоришта „Бошко Буха“ из Београда.

Награда за најбољег младог глумца додељена је Стевану Вуковићу за улогу Стефана у представи Блади мун, у извођењу Црногорског народног позоришта из Подгорице.

За костимографију награђена је Марина Меденица за свој рад у представи Убиство у Оријент експресу, а жири је одлучио да се награда за сценографију додели Весни Поповић такође за представу Убиство у Оријент експресу.

Трочлани жири чинили су: Жељко Јовановић (председник жирија), Борка Голубовић Требјешанин и Драган Петровић.

петак, 02. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено