Промоција књиге „Трећи парадокс“ Владимира Арсића у РТС Клубу

Неколико деценија рада на Радио-Београду и РТС-у, позоришни критичар и некадашњи уредник Редакције за културу и Драмског програма РТС-а Владимир Арсић преточио је на неколико стотина страница књиге „Трећи парадокс“, чија је промоција заказана за 18 часова у РТС Клубу.

„То је у ствари збирка разнородних текстова. До сада то нисам тако радио, али сам мислио да би овог пута било корисно да то буде забележено. Књига говори о свим оним темама које су мене занимале и обухвата период од 40 година“, каже Арсић.

Књига Трећи парадокс представља зборник интервјуа, критика и есеја из области позоришне уметности. У овој књизи Арсић у својству хроничара уметничког живота пише о позоришним представама, телевизијским пројектима, као и о уметницима и личностима које су оставиле приметан траг у српској култури.

Рецезент књиге је писац, драматург, театролог, позоришни и књижевни критичар Радомир Путник.

„Позоришни критичар, драмски писац, есејиста, драматург, уредник у разним звањима у РТС-у, Владимир Арсић, у својој новој књизи провокативног наслова Трећи парадокс понудио је читаоцима избор разнородних текстова посвећених проблематици позоришне уметности и телевизијске делатности. Ови Арсићеви записи, критике, анализе и осврти настајали су током неколико деценија, а заједничко им је да пружају не само слику минулих времена, него и да сведоче о уметничким настојањима свога доба“, истиче Путник.

недеља, 21. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво