Филмови са ФЕСТ-а на редовном репертоару

После домаћих премијера на 38. издању ФЕСТ-а, у београдским биоскопима од данас ће се приказивати победник такмичарског програма „Метастазе", као и филмови „Непобедиви", „Папа Јована" и „Коко Шанел и Игор Стравински".

Филмови „Непобедиви" Клинта Иствуда, „Коко Шанел и Игор Стравински" Јана Кунена, „Папа Јована" Сонкеа Вортмана и „Метастазе" Бранка Шмита од данас ће бити на редовном репертоару београдских биоскопа, најавили су домаћи дистрибутери.

Ти филмови су код нас премијерно приказани на недавно завршеном 38. ФЕСТ-у,

Пројекцијом филма „Метастазе", добитника „Политикине" награде „Еритроцит" за најбољи филм у такмичарском програму „Европа ван Европе", према речима редитеља Дарка Бајића, обнавља се дистрибуција хрватског филма у Србији.

Такође, приказивање филма Бранка Шмита означиће и почетак сарадње биоскопа „Балкан" са свим амбасадама и културним центрима који желе да представе нова остварења своје кинематографије.

Најновије остварење славног редитеља Клинта Иствуда „Непобедиви" представља истиниту причу о јужноафричком друштву после укидања апартхејда.

Филм говори о председнику Нелсону Мандели и његовим напорима да преко спорта уједини подељену нацију у време Светског првенства у рагбију 1995. године.

У том помирењу велику улогу је имао и капитен репрезентације Франсоа Пијенар (Мет Дејмон).

Филм „Непобедиви" ће од данас бити на репертоару биоскопа „Таквуд", „Стер синемас" и „Колосеј".

Признати редитељ Сонке Вортман режирао је историјску драму „Папа Јована" о једној од најснажнијих жена у историји, јединој која је икада проглашена за папу. Улоге тумаче Јохана Вакалек, Дејвид Венам, Џон Гудман и Ајан Глен.

Ова прича о забрањеној љубави и интриги коју је Католичка црква чувала у тајности више од хиљаду година биће приказивана у биоскопима „Стер синемас" и „Колосеј".

Романтичну драму „Коко Шанел и Игор Стравински" Јана Кунена, са Аном Муглали и Мадсом Микелсеном у главним улогама, публика ће од сутра моћи да гледа у „Таквуду" и „Колосеју".

Филм, који је приказан на затварању Канског фестивала, говори о страсној афери успешне дизајнерке и славног композитора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се