Читај ми!

Од нагих тела, преко „Луј Витона" који се лако цепа, до пса са лептир машном – како се ко „носио" на додели Оскара

То шта је ко обукао на церемонији доделе Оскара, скоро да је подједнако важно као и то – који су филмови и глумци били номиновани, или освојили признања. Тако је било и ове године, где су филмске звезде, глумци, продуценти и други из света филма, парадирали црвеним тепихом.

Ема Стоун, добитница Оскара за најбољу женску главну улогу (Јадна створења) била је међу најбоље обученима глумицама у Луј Витон хаљини, која је додуше „попустила“ у пределу леђа, па је, примајући награду, замолила да јој публика „не гледа у хаљину“ док напушта сцену.

Марго Роби није била номинована за улогу у филму Барби, али је заслужила похвале за изглед у ноћи доделе Оскара. Носила је Версаче хаљину са шљокицама, припијену уз тело.

Рајан Гослинг је током церемоније, на којој је иначе тријумфовао филм Опенхајмер освојивши седан Оскара, отпевао песму I'm Just Ken из филма Барби, а његов наступ обележио је забавни део програма.

На позорници су му се придружили бројни плесачи, као и Марк Ронсон, познати ди-џеј и продуцент, који је уз Рајана свирао гитару.

Међутим, посебно изненађење уследило је када је на сцену изашао и Сол Хадсон Слеш, легендарни гитариста групе “Guns 'N Roses”. Током наступа Рајан је носио наравно – ружичасто одело, а на самој церемонији, глумац који је био номинован за најбољег глумца у споредној улози, носио црно одело светлуцавих обода, уз слободно раскопчану кошуљу.

Стајлинг Били Ајлиш је укључивао Шанел блејзер од твида, беле чарапе и ципеле Мери Џејн. Певачица је освојила награду за песму на Барби-тему What Was I Made For?

Америка Ферера је носила светлуцаву ружичасту хаљину у знак одавања признања филму Барби. Ферера је била номинована за најбољу глумицу у споредној улози.

Управо Оскара у тој категорији, освојила је Давајн Џој Рандолф за улогу у филму Бартонова академија.

Унела је драматичност на сцену носећи светлуцаву хаљину зелене боје са помпон рукавима и дугим шлепом.

Номинована за најбољу глумицу Лили Гледстоун одала је почаст свом индијанском наслеђу, тако што је носила хаљину коју су креирали Гучијев креативни директор Сабато Де Сарно и уметник Џо Биг Маунтин.

Бредли Купер, који је био номинован за најбољег глумца и улоге у филму Maestro, носио је црно одело без кравате, али са тиркизним дугмадима.

Његова мајка Глорија је била његов пратилац, такође у црној хаљини са упечатљивим брошем.

Глумица Кери Малиган, која је била у избору за најбољу глумицу, одисала је елеганцијом у црно-белој „сирена“ хаљини.

Џенифер Лоренс је „донела тачке“ на црвени тепих својом раскошном дугом Диоровом хаљином.

Зендаја одабрала је упечатљиву Armani Prive хаљину са једним голим ременом и металик дезеном палме.

Килијан Марфи, који је освојио награду за најбољег глумца за улогу у Опенхајмеру, изгледао је елегантно у традиционалном оделу уз неизоставну лептир машну.

За класику у тамном оделу, одлучио се и Брендан Фрејзер, кога је у хаљини краљевско плаве боје пратила партнерка Џин Мур.

Двејн „Стена“ Џонсон носио је свилено троделно одело уз бордо шал.

Певачица Аријана Гранде појавила се у необичној „пуфнастој“ креацији Giambattista Valli Haute Couture.

Јуџин Ли Јанг је носио широку бордо сукњу укомбиновану са сакоом. Тако је одао признање витезу из Нетфликсове научно-фантастичне комедије Нимона, која је била номинована за најбољи анимирани филм.

Глумица и певачица Ванеса Хаџенс – која је била ководитељ предпрограма, паказала је труднички стомак у црној хаљини са дугим шлепом.

Рита Морено (92) звезда Прича са западне стране, која је освојила Оскара пре 62 године, пуна елана, на доделу филмских награда дошла је насмејана у дугој црној хаљини богатој карнерима.

Награда за најбољи костим, додељена ове године, неће бити лако заборављена захваљујући наступу Џона Сине који је на сцену појавио кô од мајке рођен. Оскар у тој категорији, припао је филму Јадна створења.

Изазвао је громогласни смех, али је успео да изјави:„Мушко тело не би требало да буде смешно“.

Екипа филма Анатомија пада, који је добио Оскара за најбољи сценарио може се похвалити четвороножном звездом – Месијем, црно-белим бордер колијем.

Меси који се појавио на церемонији, седећи на плишаном црвеном седишту са црном лептир машном око врата.

Осим познатих личности из света филма, церемонији су присуствовали и спортисти, међу којима је била и бивша тенисерка Ана Ивановић са супругом Бастијаном Швајнштајгером. Доделу Оскара пратили су и Роџер Федерер и његова супруга Мирка.

 

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво