Читај ми!

Опенхајмер оправдао очекивања, седам Оскара за „уништитеља светова“

„Опенхајмер“ је најбољи филм 96. доделе Оскара. Од 13 номинација филм о оцу атомске бомбе освојио је седам, укључујући Кристофера Нолана за режију и Килијана Марфија за најбољег глумца. „Јадна створења“ однела су четири, а Ема Стоун свог другог Оскара. Упркос 10 номинација, Скорсезеове „Убице под цветним месецом“ нису освојиле ниједну статуету, док је „Барби“ покупила тек једну – за најбољу песму.

Биографски филм о оцу атомске бомбе, који је помео конкуренцију на додели Бафти и Златних глобуса, предводио је трку са 13 номинација, а вече завршио са седам Оскара, укључујући и онај за најбољи филм.

Осим тога, Опенхајмер је доминирао у већини главних категорија – Кристофер Нолан коначно је освојио Оскара за режију, Килијан Марфи проглашен је најбољим глумцем, Роберт Дауни Џуниор најбољи је споредни глумац, а филм је освојио и статуете за најбољу фотографију и музику.

На другом месту са 11 номинација била су Јадна створења, Јоргоса Лантимоса. Филм је освојио четири, укључујући Оскара за главну глумицу који је припао Еми Стоун.

Убице под цветним месецом, драма о трагедији индијанског племена које на својој земљи налази нафту номинована је у 10 категорија, али филм Мартина Скорсезеа није освојио ниједну статуету.

За најбољи међународни играни филм проглашена је потресна драма о нацистичким злочинима Зона интереса.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво