Читај ми!

Серија „Траг дивљачи“ пред гледаоцима РТС-а

Трилер који се бави мистеријама комунизма, серија „Траг дивљачи“ има четири епизоде и базирана је на литерарним делима прослављеног уметника Живојина Павловића која су Ђорђу Милосављевићу, Димитрију Војнову и Ненаду Павловићу послужила за сценарио.

Соња је удовица жртве злочина, локална фатална жена и ћерка пуковника Удбе. У живописном амбијенту источне Србије где се догодило убиство она улази у љубавну везу са Југославом, амбициозним репортером који истражује мотиве злочина.

„Мој лик је једна мистериозна жена која сведочи и том систему и урушавању тог система јер је целог живота окружена мушкарцима који тај систем стварају, одржавају или урушавају борећи се између себе ко је ту главни алфа, а она гледа како да то све преживи“, објашњава глумица Нада Шаргин која тумачи лик Соње.

Пунокрвни трилер који се бави мистеријама комунизма, Траг дивљачи осветљава мрачне тајне, интимне и политичке издаје у Југославији 1979. године.

Тема коју је Живојин Павловић кроз своје стваралаштво пером и филмском траком забележио. Његов син редитељ Ненад Павловић, серијом чува део наше културно уметничке баштине.

„Политичко-полицијска тајна служба, ти сви канали су веома утицали на општи живот сваког човека. Породице трпе. Постоји једна породична трагедија породице Јотић из источне Србије која је била муза и водиља Жикине едиције Дивљи ветар, која се састојала од десет књига, што романа, што новела, што збирки приповедака“, објашњава Ненад Павловић.

Ликове који трагају или крију истину тумаче Мики Манојловић, Милош Тимотијевић, Драган Бјелогрлић, Филип Шоваговић и други који уметнички изнова потврђују величину Живојина Павловића.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво