„Антихрист" стиже у биоскопе

Остварење проглашено за најбољи нордијски филм године, „Антихрист" контроверзног режисера Ларса фон Трира, од данас се приказује у београдским биоскопима. У хорор драми главне и једине улоге тумаче Вилем Дефо и Шарлот Гејнсбург.

Филм „Антихрист" редитеља Ларса фон Трира, који је премијерно приказан на овогодишњем ФЕСТ-у, од 4. марта ће се наћи на репертоару београдских биоскопа, саопштено је из дистрибутерске куће „Мегаком филм".

У филму „Антихрист" играју Вилем Дефо и Шарлот Гејнсбург, која је за ту улогу добила награду за најбољу глумицу на Канском филмском фестивалу.

Прича филма говори о ожалошћеном пару који после породичне трагедије одлази у шуму, у колибу названу Рај, како би залечио сломљена срца после губитка детета и покушао да поправи брак.

Муж, који је психијатар, нада се да ће успети да помогне својој жени да савлада бол и осећање кривице тако што ће је навести да се суочи са својим највећим страховима.

Међутим, природа узима кормило у своје руке, и ствари почињу да се одвијају неочекивано, а одлазак у шуму није био добра идеја ни за једно од њих двоје.

„Радња ове психодраме одвија се кроз пролог, четири поглавља (Туга, Бол, Очај, Три просјака) и епилог. Филм се креће од успорене еротичне рапсодије до сцена драматичног насиља, уз много симболичних призора из природе", наводи се у саопштењу дистрибутера.

„Антихрист" се појавио у две верзије, које сам редитељ назива „нецензурисана протентстантска" и „цензурисана католичка", из које су избачене неке насилне сцене.

Ларс фон Трир је и сценариста филма, а у њему се налазе многи снови које је он сам сањао, а дешавања у „Антихристу" личе на сновиђења и немају много везе са рационалним.

Филм „Антихрист" изазвао је бројне расправе о порукама које шаље, о ставу према женама који заузима, али Ларс фон Трир тврди да иза овог филма не стоји ни један систем морала нити било какве моралне поуке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара