После серија „Месо", „Кости“ и „Кожа“, у припреми је нова трилогија – „Јеретичке приче“

Прве две епизоде серије „Кожа“ на Првом програму РТС-а, пратило је више од милион гледалаца у Србији. Трећи део чувене бањалучке трилогије, по сценарију Николе Коље Пејаковића, у режији Саше Хајдуковића, испунио је очекивања публике. Креативна сарадња са истим тимом се наставља. У припреми је нова трилогија - „Јеретичке приче“.

„Мислио сам да не може боље од серије Кости, али Кожа је закуцала већ у првој епизоди. Браво људи! Каква прича, каква серија“ – неки су од коментара гледалаца после прве две епизоде. Од грча у стомаку, преко неодољивог хумора, до упечатљивих улога: оних ћутећих, где ниједан секунд није сувишан и дијалога у којима вишкова нема.

Због квалитета – нова сарадња РТС-а и „Босоноге“, односно са ауторским тимом Пејаковић, Хајдуковић и то на новој трилогији од по шест епизода под називом Јеретичке приче.

Главни јунак је Бранко Ћопић: у првој сезони писац наше младости, у другој полицајац Бранко Ћопић, а у трећој је Бранко Ћопић новинар.

Сценариста Никола Коља Пејаковић идејно креће од судбине писца који је са Јеретичком причом 1950. покушао да укаже на проблеме младог друштва, а дочекан је на нож.

„Оне говоре о односу друштва према појединцу у смислу да човек и када жели добро и када жели само да живи, ништа друго, да живи од свог рада, поштено, да каже оно што мисли и осећа и да помогне ако негде може, то друштву често није довољно“, рекао је сценариста и глумац Никола Коља Пејаковић.

Бањалучка трилогија је подигла квалитет регионалне серијске продукције.

„Ја се сада више радујем томе што настављамо ту сарадњу кроз Јеретичке приче. Када видите, рецимо, како изгледа тај разговор Бранка Ћопића и тог човека који овде живи у некој шуметини, склоњен од света, побегао од света, то је нестваран разговор. То Коља уме да напише, то он уме да осети и то је потпуно други свет у односу на све оно што је до сада урадио“, рекао је Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а.

Крајишку душу Коља Пејаковић одлично разуме. На питање да ли ће глумити Бранка Ћопића, одговора да хоће ако то буде најбоље решење. Док не уђе у Бранкову кожу, она Слободанова му је баш по мери.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво