На Првом програму РТС-а почело финале бањалучке трилогије – „Кожа"

Финале сада већ култне бањалучке трилогије сценаристе Николе Пејаковића, серија „Кожа" – на Првом програму РТС-а. Од вечерас, суботом и недељом, у 10 епизода биће заокружена прича о једном граду, Бањалуци и његовим људима. Продукцију серије потписују РТС и бањалучка „Босонога''.

Балканска ноар бајка са елементима мелодраме и црног хумора, жанровска је одредница серије Кожа. Прича је о праштању себи и другима.

Главни јунак, музичар, бивши наркоман и дилер дроге после вишегодишње затворске казне у Хагу због шверца 20 килограма кокаина, излази на слободу.

Враћа се у Бањалуку, али ни град, ни људи, ни он сам, више нису какви су били. У потрагу за сопственом слободом креће Слободан Милошевић, главни јунак приче.

„Постоје неки детаљи из саме приче, фабуле који одговарају неким догађајима из мог живота, али је она најинтимнија по некој другој ствари, према проблему који се не види на први поглед. Ту се види да ја и даље што кажу у Бањалуци бортам ту одговорност према родитељима и неку несређеност односа према њима и фауловима према њима“, рекао је Никола Пејаковић, сценариста и глумац.

„Јесте ово била пре свега прича о односу са родитељима али и прича о животу који си оставио који је стао у неком тренутку и коме се ти онда враћаш и мислиш да је он нешто што је био када си га оставио у времену“, каже редитељ Саша Хајдуковић.

И у Кожи нема малих улога, само се списак сјајних глумаца проширио.

„То је најбољи сценарио који сам ја прочитао у својих 24 године, колико се бавим овим послом. Одлично је написан, сви ликови драматуршки, прича, све има што би требало да има једна врхунска серија“, изјавио је глумац Александар Стојковић.

Седам година пошто је емитована прва епизода серије Месо, Кожа ставља тачку на ову бањалучку причу која је освојила и публику и критику широм региона. Прича ће бити још.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара