Саша Хајдуковић: За мене је серија „Кожа“ најзрелија и најузбудљивија

Радио-телевизија Србије, после изузетног успеха серија „Месо“ и „Кости“, представља публици трећи део ове чувене бањалучке трилогије под називом „Кожа“. Од овог викенда, десетоделна сага биће приказивана премијерно суботом и недељом од 20.05 на Првом програму РТС-а.

Серија Кожа, као и претходне две серије, настала је по сценарију Николе Пејаковића, који тумачи и насловну улогу, а режисер је Саша Хајдуковић који се из Бањалуке укључио у Београдску хронику.

Хајдуковић каже да је последњи наставак „бањалучке трилогије“ делимично заснован на аутобиографском, али да се на крају претворило у фиктивно.

„Просто прође толико филтера и толико мишљења да је некако засновано на аутобиографском, али добрим делом је фикција“, напомиње редитељ.

Додаје да је симање представљало велики изазов. Снимали су у Ротердаму, Београду, Бањалуци…, а сваки дан је доносио нови изазов. Ако није било продукцијских проблема, онда је био неки драмски изазов у сцени.

Сматра да сваки од ова три серијала има неку своју драж, али је, по његовом мишљењу, Кожа најзрелија и најузбудљивија.

„Некако смо, чини ми се, сазрели као екипа. Мислим да је прича имала одређену дубину. Мислим да су и продукцијски услови били бољи. Мислим да смо и ми били спремни и да смо били некако бољи. Да смо порасли и да се то види. Али опет, то је само моје мишљење. Гледаоци ће дати своје“, каже редитељ Саша Хајдуковић, на крају укључења у Београдску хронику

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара