Читај ми!

Серија “Кожа“ премијерно од 20 јануара, викендом на РТС 1

Радио-телевизија Србије, после изузетног успеха серија "Месо“ и "Кости“, представља публици трећи део ове чувене бањалучке трилогије под називом "Кожа“, настале по сценарију Николе Пејаковића и у режији Саше Хајдуковића. Серију “Кожа” је, за Радио-телевизију Србије реализовала извршна продукција “Босонога” из Бања Луке. Ова десетоделна сага биће приказивана премијерно суботом и недељом од 20.05 на Првом програму РТС-а.

“Кожа” је прича о музичару, бившем наркоману и дилеру дроге коме је име Слободан Милошевић и који, након вишегодишњег издржавања затворске казне због шверца двадесет килограма кокаина у Холандију, бива пуштен на слободу из затвора у Хагу.

У повратку преко Београда у његов родни град Бања Луку, у Слободану оживљавају реминисценције на његов пређашњи живот: време студирања на музичкој академији у Хагу, рат у бившој Југославији у којем му гину родитељи, период живота у Београду деведесетих година прошлог века обележен ликовима из криминалног и наркоманског миљеа.

Доласком у родни град Слободан покушава да пронађе своје место у друштву и систему који је одавно промењен и у којем владају нека нова правила која су њему непозната. У исто време он се суочава и са ликовима и догађајима из прошлости који ће га изнова променити и ставити пред њега дилему – да ли ка прочишћењу и даљем животу кренути путем освете и истеривања властите правде, или путем опроста и исцељења душе?

Улоге тумаче: Никола Пејаковић, Александар Јовановић, Небојша Дугалић, Сања Вејновић, Весна Тривалић, Слободан Нинковић, Александар Стојковић, Љубомир Бандовић, Наташа Нинковић, Јово Максић, Јована Гавриловић, Милица Јаневски, Владимир Ђорђевић, Марко Тодоровић, Борис Исаковић, Амар Ћоровић, Марко Гверо, Миљка Брђанин, Слободан Перишић, Љубиша Савановић, Мирјана Ђурђевић, Вахид Џанковић, Александар Ђурица, Жељко Еркић, Борис Шавија, Бранко Видаковић, Вук Костић… и други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Сценариста: Никола Пејаковић

Редитељ: Саша Хајдуковић

Директори фотографије: Саша Петковић и Драган Радетић

Сценографкиња: Слободанка Пилић

Костимографкиња: Лидија Андрић

Композитор: Петар Билбија
Монтажерке: Наташа Пантић и Ана Жугић
Сниматељ и микс звука: Петар Сузић
Директорка серије: Бранкица Јанковић

Извршна продукција: Босонога, Бања Лука
Продуцент: Радио-телевизија Србије, 2023. године

 

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво