Читај ми!

Нова сала за љубитеље филма у МТС Дворани

Домаћи филмови добијају свој дом у новој сали Филмског центра Србије у МТС Дворани. 11. децембра 2023. године одржаће се прва пројекција филма. У плану је приказивање филмова " Анђели 2", "Парада", "Тома".

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Иван Карл директор ФЦС истакао је да је сала постојала и раније под називом Сала српског филма. Била је намењена интерним потребама ФЦС, за пројекције тек завршених филмова или контролне пројекције.

"Сала ће бити отворена за филмску публику. Програм ће бити одабраног жанра, биће то најгледанији домаћи комерцијални филмови. Пројекције ће се одржавати радним данима у 17 и 19 часова", рекао је Иван Карл.

Истиче да је у плану да се током јануара настави  са приказивањем тематских филмова за децу и омладину због распуста. Током фебруара ће се приказивати рестауриране и дигитализоване серије у договору са Дарком Бајићем.

„Део нашег основног задатка је да промовишемо српски филм у свету, али и да доводимо људе из света овде, да остварујемо комуникацију. Кина је највеће филмско тржиште на свету и трудимо се да га освојимо. Да видимо да ли можемо да будемо конкурентни на таквом тржишту, и да олакшамо пут ка великим фестивалима. За то су заслужни и Телеком Србије и РТС који су покренули талас филмова и серија“, рекао је Иван Карл.

Наводи да је потребно да се као тим потрудимо да услови за рад у кинематографији буду што бољи и да се сними што више филмова. Јако је тешко снимити филм и сваки домаћи филм је успех, без обзира да ли претендује на високу гледаност.

субота, 22. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије