Читај ми!

Нова сала за љубитеље филма у МТС Дворани

Домаћи филмови добијају свој дом у новој сали Филмског центра Србије у МТС Дворани. 11. децембра 2023. године одржаће се прва пројекција филма. У плану је приказивање филмова " Анђели 2", "Парада", "Тома".

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Иван Карл директор ФЦС истакао је да је сала постојала и раније под називом Сала српског филма. Била је намењена интерним потребама ФЦС, за пројекције тек завршених филмова или контролне пројекције.

"Сала ће бити отворена за филмску публику. Програм ће бити одабраног жанра, биће то најгледанији домаћи комерцијални филмови. Пројекције ће се одржавати радним данима у 17 и 19 часова", рекао је Иван Карл.

Истиче да је у плану да се током јануара настави  са приказивањем тематских филмова за децу и омладину због распуста. Током фебруара ће се приказивати рестауриране и дигитализоване серије у договору са Дарком Бајићем.

„Део нашег основног задатка је да промовишемо српски филм у свету, али и да доводимо људе из света овде, да остварујемо комуникацију. Кина је највеће филмско тржиште на свету и трудимо се да га освојимо. Да видимо да ли можемо да будемо конкурентни на таквом тржишту, и да олакшамо пут ка великим фестивалима. За то су заслужни и Телеком Србије и РТС који су покренули талас филмова и серија“, рекао је Иван Карл.

Наводи да је потребно да се као тим потрудимо да услови за рад у кинематографији буду што бољи и да се сними што више филмова. Јако је тешко снимити филм и сваки домаћи филм је успех, без обзира да ли претендује на високу гледаност.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара