РТС Ординација улази у осму сезону са сталним рубрикама и конкретним саветима за добро здравље

Како заштити децу током развода брака, како контролисати емоције док се држи дијета, колико су безбедна природна средства за смирење, које врсте брашна су најквалитетније – само су нека од питања којима ће се бавити нова емисија „РТС Ординације“ која од 8. октобра започиње осму сезону приказивања.

РТС Ординација улази у осму сезону, овога пута овенчана престижним признањем Јутјуба за сто хиљада пратилаца РТС-овог званичног канала – РТС Ординација.

Ауторка серијала, Марија Поповић, наглашава да је пре седам година, када је у Забавном програму донета одлука да се покрене ова емисија, то изгледало много другачије него данас.

„Данас, после седам година, када позовете госта и кажете да ли бисте дошли у РТС Ординацију, сви се врло, врло радо одазову. Тада смо почињали и када позовете госта и кажете, знате, зовемо вас у први шоу програм о здрављу, сви су били помало скептични како то шоу програм о здрављу? Хоће ли то бити довољно озбиљно? Како ће се пласирати информација? И заиста су људи били скептични“, истиче Марија Поповић.

Међутим, како је почело емитовање, тако је све већи број гледалаца волео Ординацију и онда су, наравно, и лекари, и стручњаци, и јавне личности врло радо почели да долазе.

У претходних седам година приказано је 160 емисија, у којима је обрађено 500 различитих тема и гостовало више стотина учесника из јавног живота, света медицине, фармације, исхране и тако даље. У новој сезони, неке сада већ омиљене рубрике дају неке нове одговоре.

„Стандардне рубрике су увек ту, зато што их гледаоци заиста воле. Ми волимо да дајемо конкретне савете, по томе смо препознатљиви. То ће и даље бити обележје наше емисије. Трудићемо се да уведемо једну нову рубрику која ће се звати Пет трикова. То ће бити баш пет конкретних савета на одређену тему“, најављује ауторка РТС Ординације.

Један од императива РТС Ординације је и да се стручан медицински речник сведе на појмове који су разумљиви широј публици.

„Сваки саговорник који уђе у студио, прва реченица коју чује је: 'Молим вас, морамо све свести на један једноставан језик'. Моја дужност као аутора, новинара и водитеља те емисије су да, уколико приметим да нешто саговорници нису објаснили како треба, да ја ту ускочим. Некада их мало, можда и прекинем, што их мало и нервира, али је увек приоритет добробит гледалаца“, наглашава Марија Поповић, аутор и водитељ РТС Ординације.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара