Читај ми!

Филм „Што се боре мисли моје“ – српски кандидат за награду Оскар

Селекциона комисија за одабир српског кандидата за награду Оскар Америчке академије филмске уметности и науке, већином гласова донела одлуку да је српски кандидат за 2023. годину филм „Што се боре мисли моје“, редитеља Милорада Милинковића, саопштио је Филмски центар Србије.

Филм Што се боре мисли моје настао је по сценарију Милорада Милинковића и Драгољуба Стојковића, а говори о последњих седам дана живота једног од наших највећих владара и атентату који се 1868. године догодио на Кошутњаку.

Кнеза Михаила тумачи Драган Мићановић, док остале улоге историјских личности играју Милош Тимотијевић, Небојша Дугалић, Наташа Нинковић, Александар Срећковић Кубура, Тамара Крцуновић, Ненад Окановић и други.

Филм је снимљен у продукцији Телеком Србија и куће Бомбона.

ФЦС је на основу Упутства о избору српског кандидата за награду Америчке академије упутио позив домаћим продуцентима да до 4. септембра године пријаве играни, документарни, анимирани филм.

Што се боре мисли моје биће кандидат на 96. додели Оскара, која је најављена за 10. март 2024. године, у категорији за најбољи међународни филм (International Feature Film Award) у 2023. години.

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара