Читај ми!

„Хероји Халијарда“ претпремијерно у Горњем Милановцу

Након пет година рада, екипа филма „Хероји Халијарда“ вечерас публици представља причу о херојству једног народа на свечаној претпремијери у Горњем Милановцу.

Првом премијерном приказивању ратне драме која говори о спасавању савезничких авијатичара у Другом светском рату присуствује део глумачке и продукцијске екипе филма, представници Фондације Халијард и бројни гости.

Свечана пројекцији филма Хероји Халијарда организована је у Културном центру Горњег Милановца.

Гледаоце очекује 140 минута ратне драме инспирисане историјским догађајем.

Општина Горњи Милановац била је домаћин целог пројекта, неки делови филма снимани су на аутентичним локацијама и у близини Галовића поља у Прањанима, где се и одиграла чувена мисија Халијард, једна од најуспешнијих спасилачких операција иза пријатељских линија у историји светског ваздухопловства.

Уз искусне познате домаће и светске глумце, у овом продукцијски веома захтевном кинематографском делу појављује се и велики број талентованих младих глумаца и статиста.

Према речима сценаристе и редитеља Радоша Бајића, филм Хероји Халијарда је до сада неиспричана ратна прича о херојству једног народа, племенитости, доброти и пријатељству.

Када смо пре пет година кретали у овај пројекат, све је изгледало као немогућа мисија. Управо као што је и сама операција Халијард, у којој је српски народ у вођству Југословенске војске отаџбине спасио преко 508 савезничких и америчких пилота, такође била немогућа мисија. Ево пет година касније, филм је готов, ево нас у Горњем Милановцу и само желим да кажем да ми нашим филмом шаљемо поруке доброте, херојства, доброчинства, племенитости, хуманости и нешто што је јако важно националног помирења“, каже Бајић.

 

Национална премијера играног филма Хероји Халијарда заказана је за 10. октобар. Гледаоци РТС-а ће имати прилику да погледају и ТВ серију Ваздушни мост.

недеља, 10. децембар 2023.
4° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу