Читај ми!

РТС на летњим филмским фестивалима: Од Сарајева, преко Врњачке Бање до Ниша

Током августа, РТС ће представити серије и филмове у својој продукцији на чак три престижна филмска фестивала у Сарајеву, Врњачкој Бањи и Нишу.

На чувеном Сарајево филм фестивалу, који траје од 11. до 18. августа, публика ће имати привилегију да присуствује претпремијери трилер серије Позив, заједничког дела РТС-а и продуцентске куће "Brand Vision".

Ова изузетна серија доноси напетост и ишчекивање, а посебно узбуђење влада због повратка славне глумице Мирјане Јоковић у домаћу продукцију након 15 година.

Још једна значајна вест је да ће култна РТС-ова серија Сиви дом доживети посебне пројекције са две дигитално рестаурисане епизоде на овом фестивалу.

Номинације за престижне награде Срце Сарајева обухватиле су 19 серија из региона, од којих су чак четири емитоване на Првом програму РТС-а, а две су у продукцији РТС-а. Серије Вера и Мама и тата се играју рата 2 (снимљене у продукцији РТС-а), номиноване су у категорији за најбољу драмску серију и најбољу комедију.

Вера је номинована је у чак шест категорија, исто толико номинација има и комедија Мама и тата се играју рата 2, док је серија Јужни ветар: На граници (снимљена у копродукцији РТС-а и Телекома) номинована у две категорије. У категорији за најбољу драмску серију поред серије Вера, нашле су се и друга и трећа сезона серије Клан, емитоване на РТС-у.

У периоду од 14. до 18. августа, Врњачка Бања ће бити домаћин Фестивала филмског сценарија, док ће се 58. по реду Филмски сусрети Ниш, посвећени домаћим глумачким остварењима, одржати од 26. августа до 1. септембра.

РТС ће на оба реномирана фестивала учествовати са филмовима властите продукције: Овуда ће проћи пут, Вера и Да ли сте видели ову жену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се