Читај ми!

Неизвесни и узбудљиви трилер „Позив“ следеће године на РТС-у

Приводи се крају снимање серије „Позив“ у којој Мирјана Јоковић тумачи главну улогу. Реч је о неизвесном и узбудљивом трилеру чији су жене главни јунаци, а гледаоци Радио-телевизије Србије имаће прилику да серију погледају почетком 2023. године на Првом програму.

Може ли један телефонски разговор да промени све – главно је питање нове серије Радио-телевизије Србије „Позив“, динамичне приче која је, како аутори најављују, пуна неочекиваних обрта, а снимање серије, које се приводи крају, трајало је педесетак дана на готово истом броју локација.

Мирјана Јоковић тумачи главну бивше полицијске инспекторке Анице Рељић која ради у кол-центру мобилног оператера. Управо ће њен лик добити један позив који ће јој променити живот и тргнути из свакодневице.

„Заволела сам је, зато што она представља једну врсту жена које су у професији које су опасне и чији је живот у опасности константно. Ми то не видимо тако често и не чујемо и не читамо о томе", рекла је Мирјана Јоковић. 

Аутори серије Ива Митровић и Марко Поповић кажу за Интернет портал РТС-а да су инспирацију за „Позив“ пронашли у људима који раде у кол-центрима према којима се, како кажу, нервозни корисници, којима се веза са интернетом прекинула, често понашају као да је то питање живота или смрти.

„Онда нам је на памет пала идеја, шта би било када би неки од тих позива стварно био питање живота или смрти. Онда смо замислили ту жену коју ради у мобилном оператеру и жену која је позива и која заиста има питање живота или смрти и одатле почиње да се развија читава прича“, навео је Марко Поповић и додао да су кроз серију хтели да направе пресек савременог друштва у Србији.

Ива Митровић је оценила да је у поређењу са претходним пројектима на којима су радили, попут серије „Тајне винове лозе“ и филма и серије „Једини излаз“, серија „Позив“ најамбициознија.

„Хтели смо да спојимо две ствари које су нам важне – тај трилерски аспект, да то вози и да се људи питају шта ће да се деси, као у страним серијама. Свака сцена доноси нешто ново, деси се неки обрт, буде нешто што ниси очекивао и да ти пролети онако. Ужасно смо се трудили да имамо и јаке, утемељене, уверљиве, занимљиве ликове који нису типови или стереотипи, него и да њих провозамо“, истакла је Ива Митровић.

Поручују да њихову серију, коју режира Марко Ђилас, издваја и то што је жена главни лик.

Међу бројном глумачком екипом је и Милош Тимотијевић, који није могао много да открије о свом лику, али је истакао да му је велико задовољство што сарађује са Мирјаном Јоковић, пошто су све његове сцене везане за њен лик.

„Мој лик се зове Милош и више је значајан, него што је велики. Рад на овој серији разликује се самим тим што никад нисам сарађивао са писцима и редитељем, тако да ће се са те стране вероватно разликовати“, навео је Тимотијевић и додао да је атмосфера у екипи позитивна.

Своју прву велику улогу у серији „Позив“ игра млада глумица Даница Недељковић. Навела је да јој је драгоцено то што ради са Мирјаном Јоковић и да има и сјајан лични однос са њом, што доводи до тога да и њихови ликови процветају.

„Моја улога је баш, лик је. То је улога која баш треба да се тумачи и треба озбиљније да се ради. Ја сам радила и као клинка, онда сам мало престала, а сада је ово прави лик, који треба да се тумачи озбиљно“, рекла је Даница Недељковић и додала да је реч о намученој, али и сналажљивој девојци и да је сигурна да ће се многе девојке пронаћи у њој.

Глумица Исидора Минић је навела да први пут игра у трилеру и да први пут тумачи драматичну улогу и да је највећи изазов што никад није радила нешто попут тога.

„Улога је слојевита, на више планова. Занимљиво је. Реч је о породици које има дете са посебним потребама и они се боре за то дете, да њему продуже живот, да му живот буде олакшан. Улазе у разне пословне комбинације не би ли зарадили новац за све то и једна од тих комбинација их доведе до неког драматичног заплета и краја“, рекла је Исидора Минић.

Додала је да серија „Позив“, у односу на друге, има лични печат и да ликови имају своје судбине и животне приче које их исто тако носе кроз заплет, почевши од главне јунакиње, тако и сваки учесник има своју судбину. 

Серија „Позив“ настаје у копродукцији Радио-телевизије Србије и продукције куће "Brand Vision", а гледаоци ће имати прилику да серију погледају почетком 2023. године на Првом програму РТС-а.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво