Читај ми!

Штрајк у Холивуду – глумци одлазе са премијера, клапе утихнуле

Килијан Марфи, Мет Дејмон и Емили Блант напустили су лондонску премијеру „Опенхајмера“ након одлуке Удружења филмских глумаца да се придружи штрајку својих колега сценариста. Док председница синдиката Френ Дрешер назива холивудске великаше „одвратним и похлепним“, највећи студији ускоро могу да очекују демонстрације испред својих врата.

Глумица Френ Дрешер и председница америчког Удружења филмских глумаца у ватреном говору оштро је критиковала највеће холивудске студије, називајући их одвратним и похлепним.

Тврде да свуда губе новац док својим директорима дају стотине милиона долара. Одвратно, срам да их буде“, истакла је Дрешерова.

Удружење које броји 160.000 чланова престало је са радом од поноћи, а у складу са том одлуком глумци Килијан Марфи, Мет Дејмон и Емили Блант напустили су премијеру „Опенхајмера“, новог филма Кристофера Нолана.

Излазак на улице планира се за осам часова ујутру. Демонстрације ће почети испред калифорнијске централе „Нетфликса“, а онда се наставити и испред студија „Парамаунта“, „Ворнера“ и „Дизнија“.

Осим што желе праведнију расподелу профита и боље услове за рад, синдикат такође захтева гаранције да вештачка интелигенција и компјутерски генерисана лица и гласови неће бити коришћени да замене глумце.

Удружење филмских и телевизијских продуцената, група која представља студије, оштро је критиковала одлуку о штрајку.

Штрајк засигурно није исход којем смо се надали, јер студији не могу да функционишу без извођача који оживљавају наше филмове и ТВ емисије. Синдикат је, нажалост, изабрао пут који ће довести до финансијских тешкоћа хиљада људи који зависе од индустрије“, наводе у саопштењу.

уторак, 04. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије