Власник Оскара за најбољег споредног глумца има филмску животну причу чији је део одавно – Харисон Форд

Емотивна ноћ је иза звезде филма „Све у исто време“ Ки Хју Куана, који је награђен Оскаром за најбољу мушку споредну улогу. На додели филмских признања истакао је да је цео његов живот био као „прича која се дешава само у филмовима“.

Власник Оскара за најбољег споредног глумца има филмску животну причу чији је део одавно – Харисон Форд Власник Оскара за најбољег споредног глумца има филмску животну причу чији је део одавно – Харисон Форд

Имајући у виду чињеницу да је дошао као избеглица из Вијетнама у Америку касних седамдесетих, постао дечја звезда у блокбастер филмовима осамдесетих, и имао скоро 20 година паузе у каријери пре него што је освојио Оскара у 51. години, може се разумети његов емотивни говор на церемонији доделе награда Оскар.

Посебна је ипак чињеница да је ноћ Оскара била ноћ његовог поновног сусрета са бившом колегом са којим је глумио у филму Индијана Џонс и уклети храм – Харисоном Фордом.

Форд и Куан су заједно глумили у филму из 1984. Куан је тумачио лик Шорта Роунда, једанаестогодишњег сирочета из Шангаја, који помаже Џонсу да побегне од Лао Чеа.

Према извештају који је објавио Empire, чак 6.000 глумаца из целог света се пријавило за ту улогу. Режисер Стивен Спилберг ју је поверио тада дванаестогодишњем Куану, иако је заправо, на аудицију дошао његов брат.

„Било је то једно од најсрећнијих периода у мом животу“. Када се брчкао у хотелском базену ван сета, Харисон је схватио да Куан не уме да плива, и понудио се да га научи. „Тако смо се повезали“, објаснио је глумац.

Куан Форда није видео много година, све донедавно, када га је срео на једном тематском догађају.

„Нисам га видео 38 година. Како сам му се приближавао, срце је почело да ми јаче лупа јер нисам знао да ли ће ме препознати. Погледао ме је и питао: ‘Јеси ли ти кратки?’ Одмах сам се вратио у време када сам био мали. Рекао сам: ‘Да, Инди.’ Рекао је: ‘Дођи овамо’ и снажно ме загрлио”, испричао је Куан.

Продуценти Оскара су очигледно били припремљени за овај емотивни тренутак, јер је Харисон Форд одабран да Куану и остатку глумачке екипе уручи награду за најбољи филм.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво