Регионални подухват: Издање „60 година фестивала Омладина Суботица“

На фестивалу „Омладина" своје прве музичке кораке направили су многи аутори и извођачи који су касније чинили окосницу југословенске поп и рок сцене. Издање „60 година фестивала Омладина Суботица“ објављено је као бокс-сет, унутар кога су на седам дискова овековечене 142 нумере, и укупно 137 извођача.

Фестивал био значајан за развој поп и рок музике тих година, на просторима Југославије али и касније. Издање „60 година фестивала Омладина Суботица“ објављено је као бокс-сет, унутар кога су, на седам дискова - овековечене 142 нумере и укупно 137 извођача.

 „Цео подухват је трајао три године зато што смо хтели да све ове нумере буду одобрене од стране аутора и од стране извођача без обзира што смо од наших партнера добили дозволу да њихове снимке можемо да ставимо на то заједничко издање. Процес је трајао три године и срећан сам што смо успели да финишиамо ово на прави начин“, рекао је Родољуб Стојановић, директор издавачке куће Мултимедија мјузик.

 Пошто је заједничко издање, бокс-сет ће бити у понуди и у Србији, Хрватској и Словенији.

 „Ово је кап у мору у односу на то колики је значај овог фестивала, од његовог почетка 1961. године, значи, ово је практично – 60 година на једном месту. Значај фестивала је толики да ја који се практично целог живота бавим музиком, када сам кренуо да мало читам припремајући се за промоцију, тек сам онда схватио колико је дивних и великих имена и људи тамо започело своје каријере, и ауторски и извођачки. Од Бате Ковача, преко чувеног Силвестера Леваја, који је писао велике светске хитове, преко Мише Ковача, Крунослава Слабинца, Мире Беширевић, Кемала Монтена...“, испричао је Владимир Граић, директор ПГП-а.

 Додао је да је Фестивал постепено пратио музичке трендове, па је тако пратио рок звук седамдесетих, а осамдесетих - тренд такозваног Новог таласа када су наступали Идоли, Прљаво казалиште, Електрични оргазам...

Музичка издања са етикетом ПГП РТС-а су такође доступна на свим водећим дигиталним платформама.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво