Читај ми!

Овуда ће проћи пут – топао филм са озбиљним порукама

Дебитантски филм Нине Огњановић, „Овуда ће проћи пут“, приказан је на Фесту уз овације публике. Становници једног забаченог села добијају пут који ће их повезати са морем, ето прилике за један нови, бољи живот и ето теме за један добар филм.

Филм Овуда ће проћи пут је дипломски филм Нине Огњановић и како сама каже, гостујући у Београдској хроници, још увек није свесна да је већ са првим филмом доживела такав успех да буде приказан на Фесту.

„На премијери је било баш лепо. Смејали су се на неким местима на којима нисам очекивала, пошто сам се трудила да буде провучен суптилан хумор, и на неким местима на којима нисам очекивала, публика се смејала“, сумира утиске са пројекције редитељка.

У филму су на једном месту окупљени млађи и искусни глумци, а Огњановићева наводи да није били тешко да као млада редитељка, почетница, сарађује са старијим колегама јер су се и Светозар Цветковић и Ева Рас, као најстарији, одмах поставили на равноправној основи према њој.

„Наравно, било је предлога, пошто имају више искуства и знања, али пустили су ме да их водим, што је мени значајно“, додаје Нина Огњановић.

Светозар Цветковић истиче да се ниједног тренутка није премишљао да ли да прихвати улогу, посебно што је са том целом екипом младих стваралаца, студената у класи Дарка Бајића, урадио већ четири филма.

„Познавао сам их и знао сам да се ради о једној екипи која доста добро држи ситуацију под контролом, јер филм није медиј који се лако држи под контролом“, напомиње Цветковић.

Дестинација Топли До на којој је сниман филм је доста удаљена и егзотична, али како каже Цветковић, осим свакодневне вожње макадамским путем од 10 километара, ништа друго му није био проблем.

„У МТС дворани је било препуно и мене је изненадило како публика реагује на неким местима. Али то је један јако добар филм, јако леп филм и није чудо што је у Америци добио две награде на 'Слемденс' фестивалу, једну као најбољи филм по оцени публике, а другу као специјално признање жирија. Тако да мислим да и сам филм и Нину очекује једна добра будућност, не само са овим филмом", сматра гост Београдске хронике.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво