Читај ми!

Филм „Овуда ће проћи пут“ награђен на фестивалу „Слемденс“ у САД

Дебитантски дугометражни играни филм „Овуда ће проћи пут“, сценаристкиње и редитељке Нине Огњановић, на управо завршеном престижном фестивалу „Слемденс“ у САД добио је Награду публике за најбољи дугометражни играни филм као и Специјално признање жирија у категорији играни филм.

Филм Овуда ће проћи пут је копродукција Факултета драмских уметности у Београду, „Pointless Films” и Радио-телевизије Србије. Продуцирао га је Давид Јовановић (продукција Pointless Films), а из Радио-телевизије Србије на пројекту су учествовали Марко Новаковић, одговорни уредник редакције драмског и домаћег серијског програма – као креативни супервизор, и Марија Берета –као супервизор продукције.

Филм је настао и уз подршку Филмског центра Србије и Министарства за културу и информисање Републике Србије.

У овом филму једна неочекивана посета из корена мења живот малог изолованог места у Србији. Осамнаестогодишња Јана ће учинити све да спаси странца за којег мисли да ће је одвести далеко одатле...

Главне улоге поверене су Јани Бјелици и Златану Видовићу, а остале улоге у филму тумаче Светозар Цветковић, Брана Стефановић, Игор Филиповић, Ева Рас, Нинослав Ћулум, Павле Чемерикић, Владимир Максимовић, Марта Богосављевић, Зоран Живковић, Душан Ћуле Јовић, Марио Шаран, Раде Миљанић, Бошко Пулетић, Драга Ћирић Живановић, Слађа Радивојевић, Вујадин Милошевић и дечак Демијан Костић.

Домаћа премијера филма Овуда ће проћи пут одржаће се на овогодишњем 51. Фесту у Београду, филм је већ добио и позив за премијеру у Немачкој на реномираном Филмском фестивалу у Котбусу у новембру ове године, а очекује га и светска телевизијска премијера на програмима Радио-телевизије Србије.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво