Читај ми!

„Јужни ветар: На граници“ - драма коју смо заволели, 12 епизода викендом на РТС-у

Нова сезона серије „Јужни ветар: На граници“ стигла је пред ТВ гледаоце. Остварење редитеља Милоша Аврамовића и сценаристе Петра Михајловића које је до сада обарало рекорде гледаности, у наставку окупља звезде од Србије и региона, преко Москве до Холивуда.

Јужни ветар у новој сезони заиста загрева све стране света. Изазови започети у Србији, стигли су до читаве Европе, Русије и Америке. Осим популарних локација, сукобе и заплет доносе нам и позната вољена лица. Многе знамо из светских блокбастера.

„Ту су са нама Ерик Робертс, Вилијам Болдвин, Оксана Акишина, Миодраг Миша Самолов, Миодраг Крстовић, Андрија Кузмановић, Милица Гојковић. Мислим да ће публика уживати“, каже редитељ Милош Аврамовић.

Покушавали су да га склоне, доносио је критичне одлуке које су му враћале моћ, а некада и сам желео да изађе из вртлога криминала. Ризичне изборе Петра Мараша блиске реалности, кажу да је било изазовно преточити у филмску причу.

„Балкан на неки начин и јесте нека раскрсница и путеви се овде пресецају тако да се самим тим пресецају и људске судбине. То га чини динамичним и мислим да је то у неку руку и олакшало да направимо филмску причу зато што нам је дало драму и напетост коју смо могли да уочимо у нашој реалности“, објашњава Милош Биковић.

У мушким причама женски ликови обично су романтизовани. У нашој драми, Софија, иако наклоњена породици, укључена је у токове и проблеме свог партнера.

„Када бих се запитала где је била Софија и ко је била на самом почетку, а где је сада у најновијој сезони то делује као да су неке различите особе, у смислу тога да са једног микро плана Миријева, те неке екипе сада све то порасло, послови који они воде да су страшнији, опаснији“, наводи глумица Јована Стојиљковић.

У озбиљним темама, незаобилазан је и лик новинарке. Милицу Гојковић гледамо у две улоге.

„Једна се сналази јако лоше, по њу, а друга опет стицајем некаквих околности је приморана да преузме сестрино место и уозбиљи се и постане нешто што нама значи као новинар истраживач“, истакла је глумица.

Драму коју смо заволели још у првој сезони гледаћемо у 12 епизода викендом на Првом програму РТС-а. Видећемо хоће ли нам борба светских сила и неочекивани расплет, заиста приредити, како каже Црвени, епски крај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво