Читај ми!

Анђела Јовановић: Серија „Нечиста крв“ је једна од најбољих серија које сам гледала

Од суботе, 4. децембра, сваке суботе и недеље на Првом програму РТС-а емитује се нова домаћа серија „Нечиста крв“ - сага која прати три генерације једне врањанске породице у другој половини 19. века.

Биоскопска публика је имала прилику да види филм Нечиста крв: Грех предака, али серија доноси много више. Гошћа Београдске хронике, глумица Анђела Јовановић која у серији тумачи лик Ташане, каже да је погледала прве две епизоде и да је он велики обожавалац овог пројекта.

„То је тематика која није до сада обрађивана на тај начин, а јако је важан део наше историје који је оставио доста трага на нас и мени је ово изузетно занимљиво. Ова серија је, по мени, једна од наших најбољих серија коју сам имала прилику да гледам“, тврди Анђела.

Упркос томе што ову серију прати куриозитет да је урађена по сценарију Воје Нановића који је сасвим случајно пронађен после више од 40 година, гошћа Београдске хронике признаје да није имала проблем док га је читала, јер је био врло разумљив и потпуно је комуницирао са овим временом, као и дела Боре Станковића.

„Ја сам то прочитала као женски филм. Мени је лик Ташане коју ја играм био главни лик, мада је ту и газда Трифун“, додаје глумица.

Серија има пуно добрих женских ликова, напомиње Анђела и јако добрих глумаца. С обзиром на то да још увек на филму на десет мушких улога иде једна женска, увек је срећна када постоји баланс који у овој серији свакако постоји.

„Највећи изазов ми је био да покажем неку своју унутрашњост. Да се отворим за ову улогу на неки начин који пре нисам имала прилику. Ово је жанр који захтева врло дубоке и тамне делове душе да изађу на видело и потребно је доста храбрости за тако нешто, свима нама“, напомиње Анђела Јовановић. 

субота, 30. септембар 2023.
14° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"