Читај ми!

Руска филмска екипа вратила се на Земљу након снимања првог филма у свемиру

Глумица Јулија Пересиљд и редитељ Клим Шипенко безбедно су слетели у Казахстан након 12 дана на Међународној космичкој станици, где су снимали сцене за „Изазов“, први филм у орбити.

Двочлана екипа првог филма сниманог у Земљиној орбити, руска глумица Јулија Пересиљд и редитељ Клим Шипенко слетели су према распореду у казахстанску степу, што је Руска агенција за истраживање свемира уживо преносила. 

На „чврсто тло“ вратио их је космонаут Олег Новитски, који је на Међународној космичкој станици провео шест месеци.

„Возило за спуштање свемирске летелице Сојуз МС-18 са посадом стоји усправно и безбедно је. Посада се добро осећа!“, наводи се у твиту „Роскосмоса“. 

Филмска екипа винула се ка Космичкој станици са космодрома Бајконур почетком месеца, у друштву космонаута Антона Шкаплерова како би снимила сцене за филм Изазов (Вызов).

Ако све буде ишло по плану, руска посада предухитриће холивудски пројекат који је прошле године најавио Том Круз заједно са Насом и „Спејс ексом“ Илона Маска.

Радња руског филма, која је углавном држана у тајности, као и појединости о буџету остварења, фокусира се на хирурга који је послат на МКС да спасе космонаута.

Шкаплеров (49), заједно са двојицом руских космонаута који су већ били на Међународној космичкој станици, наводно су у филму имали мале улоге.

Мисија није прошла без проблема

Док је филмска екипа стизала на МКС раније овог месеца, Шкаплеров је морао да пређе на ручно управљање.

Када су руски контролори лета у петак извршили тестирање на свемирској летелици Сојуз МС-18, бродски потискивач је неочекивано пуцао и дестабилизовао МКС на 30 минута, рекао је портпарол Насе руској новинској агенцији Тас.

Данашњи повратак на Земљу, који је документовала филмска екипа, такође ће се појавити у остварењу, открио је Константин Ернст, шеф ТВ мреже „Channel One" која је копродуцент филма Изазов.

Мисија ће додати више ставки на дугу листу првих ствари које бележи руска свемирска индустрија.

Совјети су лансирали први сателит „Спутњик“ и послали у орбиту прву животињу, пса по имену Лајка, првог човека – Јурија Гагарина и прву жену – Валентину Терешкову. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије