Читај ми!

Прва руска свемирска филмска екипа спремна за полетање

Руска екипа сачињена од два космонаута и двоје филмских уметника требало би почетком следећег месеца да полети на Међународну свемирску станицу како би снимила први играни филм у свемиру.

Послали су први сателит у свемир, затим су први послали пса, па човека, прву жену и сада, ако све буде ишло по плану, Руси ће први снимити филм у свемиру.

Пошто је комисија медицинских и безбедносних стручњака одобрила план да глумица и редитељ крену пут свемира, Русија је корак ближе још једном рекорду, и да ће почетком октобра кренути снимање првог дугометражног играног филма у свемиру.

Филм под називом Изазов говори о лекару који је по хитном поступку упућен на Међународну свемирску станицу како би спасио живот космонауту.

Предвиђено је да четворка одлети бродом „Сојуз МС-19“ 5. октобра и да буде искрцана на станицу која кружи око Земље на надморској висини од око 354 километра и проведу 10 дана снимјући филм.

На конференцији за новинаре у Москви пре поласка на космодром у Бајконору у Казахстану, руска глумица Јулија Пересиљд, редитељ Антон Шкаплеров и њихове алтернације, јер обоје у случају здравствених проблема имају замене како пројекат у последњем тренутку не би пропао, са ентузијазмом су говорили о померању граница у филмској индустрији.

Надају се да ће успети да прикажу бестежинско стање како до сада није виђено на филму.

„Прве две секунде је застрашујуће, после тога је прелепо“, наводи Јулија Пересиљд, која је на путу да постане прва глумица у свемиру, а која је током обуке имала прилику да накратко искуси доживљај микрогравитације.

У филму ће се видети и професионални космонаути у посади.

„Нећу глумити у њему, али ипак ћу морати да научим како се филм производи на тако необичном месту као што је свемир“, напоменуо је командант мисије, Антон Шкаплеров.

Главна глумица додаје да је научила да буде сопствена шминкерка и костимографкиња.

„То неће бити на истом нивоу као на Земљи, али даћемо све од себе. Спремни смо за то. Сада када смо довде стигли прекасно је за страх. Пред нама је Бајконор и још много посла, и да будем искрена, једноставно нема времена за страх“, истакла је глумица.

Редитељ Шипенко који је висок 1,9 метара, признаје да због његове висина обука, али и предстојеће путовање, неће бити нарочито удобно, али обећава да када буду снимали наставак на Марсу, да ће сигурно бити више места у кабинама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво