Читај ми!

Мушкарац у Немачкој вакцинисан против ковида 217 пута, последица нема

Током периода од 29 месеци, 62-годишњи мушкарац из Немачке је, противно препорукама лекара, вакцинисан 217 пута против ковида. Стручњаци кажу да нема назнака да је пацијент овако интензивном имунизацијом нанео себи неку штету.

Бизаран случај немачког пацијента који је баш желео да се заштити од ковида и примио више од 200 вакцина, документован је у стручном часопису The Lancet Infectious Diseases.

Мушкарац стар 62 године вакцинисан је 217 пута. Вакцине су купљене и дате приватно у року од 29 месеци. Чини се да човек није претрпео никакве последице, кажу истраживачи са Универзитета Ерланген-Нирнберг који су за необичан случај сазнали из новинских чланака.

Контактирали смо га и позвали да се подвргне разним тестовима у Ерлангену. Био је веома заинтересован за то“, рекао је др Килијан Шобер, са одељења за микробиологију Универзитета Ерланген-Нирнберг.

Човек је дао свеже узорке крви и пљувачке. Истраживачи су такође анализирали неке смрзнуте узорке крви овог пацијента који су чувани последњих година.

Узели смо узорке крви када је човек током студије на сопствено инсистирање подвргнут даљој имунизацији. Користили смо те узорке да утврдимо тачно како имуни систем реагује на вакцинацију“, објаснио је др Шобер.

Доказе о 130 убода прикупио је јавни тужилац града Магдебурга, који је покренуо истрагу о наводној превари, али кривична пријава није поднета.

Вакцине против ковида не могу изазвати инфекцију, али могу научити тело како да се бори против болести.

Имуни систем и mRNA технологија

Вакцине са информацијском РНК (mRNA технологија) раде тако што показују ћелијама тела део генетског кода вируса. Имуни систем би тада требало да препозна коронавирус и зна како да се бори против њега при стварном сусрету.

Др Шобер бринуо је да би хиперстимулација имуног система поновљеним дозама вакцине могла да замори одређене ћелије. Међутим, истраживачи нису пронашли доказе о томе код 62-годишњака. Такође, није било знакова да је икада био заражен коронавирусом.

Истраживачи кажу да је изузетно важно нагласити да не подржавају хипервакцинацију као стратегију за јачање адаптивног имунитета.

Резултати анализа којем су подвргли овог 62-годишњака нису били довољни за доношење далекосежних закључака, а камоли препорука за ширу јавност.

Тренутна истраживања показују да вакцинација са три дозе, заједно са редовним допунским вакцинама за рањиве групе, остаје приступ који се препоручује“, наводе научници у тексту на веб-сајту универзитета и додају да нема назнака да је потребно више од препорученог броја вакцина.

Вакцине против ковида могу имати нежељене ефекте. Најчешће се јавља бол у руци након примања инјекције.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво