Читај ми!

За младолики изглед коже – рузмарин, невен, смиље, мајчина душица

Када се говори о неговању и лепоти, прво се помисли на безброј крема, маски, лосиона и осталих неизбежних ствари у женском несесеру. Међутим да бисмо изгледали лепо, а наш тен био блистав, неопходно је и неговање изнутра. Како биљке могу да помогну?

Старење је један неизбежан процес, али не мора да буде све видљиво.

„Можемо донекле да успоримо старење тако што ћемо пити чајеве који садрже антиоксидансне материје. Постоје биљке које имају изузетно висок проценат ових материја, то су рузмарин, мајчина душица, вранилова трава, жалфија. Ако ове биљке користимо у континуитету, појединачно или помешане могу заиста да успоре то деловање слободних радикала. На тај начин утичу на изглед и стање наше коже", рекао је Антонијевић.

Истиче да постоје и друге биљке које делују првенствено на нашу јетру и бубреге који се сматрају главним органима задуженим за чишћење нашег организма. Те биљке, ако их пијемо као чај, могу да утичу на изглед наше коже.

„Поменуо бих раставић који је природни диуретик, регулише рад наших бубрега, подстиче избацивање вишка течности из организма. Препоручује се људима који имају подочњаке. Садржи и велику количину силицијума и побољшава раст и квалитет наше косе, коже и ноктију", рекао је Антонијевић.

Напомиње да је важно истаћи и маслачак који је добар за бубреге и јетру, а добар је и за упорне кожне проблеме, за екцеме, дерматитисе, лишајеве.

„Алоја хидрира кожу и стимулише стварање нових ћелија. Сличан ефекат даје и боквица и све биљке које садрже алантоин", напоменуо је  Момчило Антонијевић, новинар и народни травар. 

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара