Читај ми!

Трчање уз тренера као антистрес терапија

Иако су вожња бицикла, брзо ходање или трчање бесплатни, поједини плаћају као да иду у теретану. Уз стручни надзор, некима су тренинзи трчања припрема за полумаратон, а другима антистрес терапија.

Вежбање не мора ништа да кошта. Довољно је изаћи напоље и трчати у природи. Али ни то није увек тачно. У Београду постоји неколико клубова у којима плаћате да би сте трчали под надзором тренера. Сања Бељић је већ две године члан таквих клубова.

Бељићева истиче да плаћа јер јој је првенствени циљ био да истрчи полумаратон. Додаје да иза себе има већ пет полумаратона.

Али зашто плаћати нешто за шта сви мисле да могу да ураде сами, потпуно бесплатно?

„Баш зато што не бих могла сама, посебно када пада киша. Знам да сигурно не бих изашла напоље да трчим“, истиче Сања Бељић.

Намеће се питање вреди ли то 1.500 динара месечно.

Тренер Александар Саџак истиче да се добија много ствари за уложени новац, као што су стручно вођени тренинзи са особама које су завршиле факултете и мастер студије а које се баве атлетиком.

Људи углавном крећу много брже и много више него што стварно могу и на тај начин долази до озбиљних повреда, које доводе до дуже паузе и врло често до одустајања од тренинга, објашњава Саџак.

Тркачки клуб не чини само ових осам људи. Сваке друге вечери поред реке Саве ту се окупи око педесеторо.

Већина њих долази испод Бранковог моста након напорног дана на послу или факултету.

„То је право задовољство јер колико год био тежак дан на факултету, овде су увек после тренинга осећам много, много боље“, каже Анита Пајевић.

Јована Важић напомиње да јој трчање представља антистрес програм и начин како може да се опусти након напорног радног дана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се