Читај ми!

У Америци све мање пушача

Само 15 одсто одраслих пуши у Сједињеним Државама, што је најнижи проценат забележен задњих деценија, објавиле су у уторак америчке здравствене власти.

Проценат одраслих Американаца пушача цигарета пао је са 24,7 одсто 1997. године на 15,2 одсто у раздобљу од јануара до марта 2015. године, наводи Национално средиште за здравствену статистику (НЦХС).

И даље је међу пушачима више мушкараца (17,4 одсто) него жена (13 одсто), наводи се у извештају.

Пушење је најчешће код афро-американаца (18,1 одсто), затим код белаца (17,1 одсто) и онда код латино-американаца, односно шпанаца (10,4 одсто).

Године 1965. било је 42 одсто пушача, подсећа Амерички институт за контролу и превенцију болести, у чијој је надлежности НЦХС.

Пушење је и даље главни узрок смрти у САД-у на који се може утицати и од њега сваке године умире око 480.000 људи.

Дуван широм света убија шест милиона људи сваке године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије