Читај ми!

Како се решити непријатног задаха

Жваке само маскирају непријатан задах – оне не решавају проблем. Осим што свеопшта хигијена уста утиче на здравље зуба и десни, она решава и проблем непријатног задаха. Пијење доста воде, редовно прање зуба и коришћење конца, „рибање“ језика и конзумирање лаганије хране помоћи ће свима да се преброде поменути проблем и улепшају угођај свима у околини.

У највећем броју случајева, непријатан задах има свој узрок у лошој оралној хигијени. Сајт Lifehacker направио је занимљив снимак који објашњава зашто долази до њега и како га се решити.

Редован унос воде помоћиће у стабилизацији пе-ха вредности и побољшати лучење пљувачке која спречава ширење бактерија - главних криваца задаха.

Наравно, редовно прање зуба и коришћење конца не треба ни помињати. Ипак, веома је битно и да се у том процесу обрати пажња на језик и он такође добро очисти, било са четкицом или са посебном „рибалицом“.

Мало је познато да се већина бактерија у људским устима налазе на језику - према неким истраживањима чак 85 одсто.

Треба напоменути и да ће сва орална хигијена помоћи у решавању проблема, али да ћете и даље имати проблем, мада не толики, уколико једете одређену храну, попут лука, или пушите.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара