Читај ми!

Северна Кореја има лек за рак, сиду, еболу?

Севернокорејски научници развили су лек који побјеђује рак, еболу и сиду, али и многе друге смртоносне болести, наводи се у саопштењу тамошње централне новинске агенције.

Лек назван „кумданг-2“ (на корејском златни шећер) садржи жен-шен и бројне „чудотворне“ елементе, а доктор Јон Сунг Хун га је описао као снажан активатор имунолошког система, односно као одлично превентивно решење против различитих малигних епидемија.

То би била предивна вест да из те државе досад није стигло на десетине (су)лудих тврдњи, па су је страни медији дочекали са сумњом или подсмехом, наводи британски дневник Индипендент.

Будући да је вест објављена док у свету расте број заражених МЕРС-ом, односно док и јужнокорејско министарство здравља пријављује нове случајеве, постоји могућност да је написана баш да би се грађани уверили да живе у напредној држави док им заправо прети велика опасност.

Индипендент подсећа да је Северна Кореја погођена најтежом сушом у последњих 100 година, те да убрзано уништава пољопривредне културе у тој земљи.

Више од трећине пиринчаних поља пресушује изазивајући страх од несташице хране, па се саде друге културе како би се покушала избећи потенцијална катастрофа.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво