Читај ми!

Серумом из сопствене крви против запаљења и отока

Третман серумом из крви пацијента - ортокин, за кратко време смањује запаљење и оток у захваћеном зглобу. Овај начин лечења примењује се и у Србији, у девет лиценцираних установа.

У свету се ортокин терапија успешно примењује још од 1997. године и до сада је том методом третирано више од 200.000 пацијената у 50 земаља.

У Србији том неоперативном методом лекари у, до сада, девет лиценцираних установа, третирају болне зглобове и пропадање хрскавице, обољења великих зглобова, дегенеративна стања која су у фази предоперативног лечења, као и болна стања кичменог стуба, лумбоишијалгије и оштећења дискуса,као и малих зглобова кичменог стуба.

Ортокин терапијскa метода је јединствен начин лечења болова у зглобовима као и повреда тетива, лигамената и мишића, без додатака лекова и других страних супстанци. Ова метода лечења је у потпуности биолошка и не користи ништа друго осим ваших властитих ендогених протеина и фактора залечења.

„Већ десет година имам проблема са коленима. Мазала сам разним кремама, али било је врло кратко побољшање. Од једне колегинице сам чула да постоји нека терапија - лечење властитом крвљу и да даје доста добре резултате. Данас сам примила прву дозу - треба још“, прича једна од пацијенткиња.

Асистент доктор Владан Стевановић са Клинике за ортопедију на Бањици истиче да се тај лек може давати више пута.

„Сам лек се налази у пацијенту - може се давати немали број пута, а омогућава да се постигну ефекти који се некада могу постићи и хируршким лечењем. С друге стране, нема алергијских реакција, нема нежељених реакција“, каже доктор Стевановић.

Ортокин терапија сузбија упалу која често изазива остеоартритис, иритацију нервних завршетака, као и повреде ткива тетива, лигамената и мишића. Истовремено је и потпуно природан третман јер је клинички доказано његово дејство.

„Узимамо 40 до 50 милилитара крви. Она се потом загрева, инкубира на 37 степени, у просеку од шест до девет сати, како би постигли оптималне услове за производњу блокатора, затим се центрифугира. Тако припремљен серум се пацијенту апликује у болно место зглоба или у предео кичменог стуба“, објаснио је Стевановић.

Метода има мали број контраиндикација - не препоручује се код малигних стања, аутоимуних болести.

У свету је публиковано више научних студија које доказују дугорочне позитивне резултате побољшања после ортокин терапије. Студија - бол у рамену се ради на Институту за реуматологију у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара