Читај ми!

Британац одлучио да испроба уље од канабиса против рака

Дејвид Хибит, коме су доктори рекли да му је остало још 18 месеци, каже да је победио рак дебелог црева уљем од канабиса.

Болест му је дијагностикована у јулу 2012. године, након чега је подвргнут хемотерапији и радиотерапији, а одстрањен му је и део дебелог црева. Доктори су му касније рекли да је рак метастазирао на лимфне чворове у препонама и да не могу много да учине по том питању.

Пошто су му дали још 18 месеци живота, Дејвид из Стоука на Тренту одлучио је да покуша са уљем од канабиса, које је куповао за 50 фунти по граму. На последњем прегледу у јануару лекар му је рекао да је излечен.

„Пријатељи су ми причали о уљу од канабиса, али сам ја ту могућност одбацио. Никада нисам волео марихуану, али када су ми у фебруару прошле године рекли да ми је остало 18 месеци, одлучио сам да испробам“, каже Дејвид за Дејли мејл.

Након што му је рак дебелог црева у трећој фази дијагностикован, врло брзо је оперисан 2012. године у болници „Кристи“ у Манчестеру. Нажалост, рак се вратио и јула 2013. године подвргнут је још једној хемотерапији.

На Божић 2013. доктори су били веома оптимистични, али је Дејвид месец дана касније осетио израслину на препонама.

„Овај пут су ми рекли да не могу много да ми помогну. У јулу 2014. године почео сам да истражујем и набавио мало уља од канабиса. Примао сам хемотерапију и дошао сам до стадијума када сам био изузетно слаб“, објашњава 33-годишњак.

У августу је одлучио да одустане од хемотерапије и почне са уљем. У октобру су му у Краљевској универзитетској болници у Стоуку одстранили канцерозне лимфне чворове, али је одбио докторе када су му рекли да поново покуша са хемотерапијом.

„Осећао сам да ме хемотерапија убија и да не могу ништа да изгубим ако наставим са уљем, које сам набављао од познаника који га прави. Један грам ми је трајао око месец дана“, каже Дејвид.

Према његовим речима, у почетку коришћења имало је прилично јак ефекат на њега, али се навикао. Такође, у поређењу са хемотерапијом било је „мачји кашаљ“. Бол је убрзо престао, почео је да једе и осећао се много боље.

„Желим да друге људе обавестим да имају друге опције на располагању и да оне имају ефекта“, закључио је Дејвид.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво