Читај ми!

Неки мушкарци то воле вруће

Мушкарци с високим нивоом мушког хормона тестостерона воле зачињена јела, саопштили су француски научници у најновијој студији названој „Неки то воле вруће!“.

Група од 114 мушкараца од 18 година до 44 године из француског града Гренобла учествовала је у научном експерименту дегустације јела.

Након што им је узет узорак пљувачке за утврђивање нивоа тестостерона, испитаници су имали задатак да добијено јело зачине по укусу.

Мушкарци с високим нивоом мушког хормона су више додавали бибера, љуте папричице и пикантног соса од осталих, с нормалним нивоом тестостерона.

Научници сматрају да су резултати експеримента показали везу између нивоа тестостерона и наклоности мушкарца према зачињеним јелима.

Према њиховим речима, до сада није спроведена студија на ту тему, већ се ниво мушког хормона повезивао са сексуалним активностима и понашањем мушкараца.

Аутор студије Лоран Бег изјавио је да је о тестостерону написано више од 85.000 научних радова који се заснивају на ставу америчког научника Џејмса Дабса да вишак мушког хормона чини мушкарца „херојем, мангупом и љубавником“.

„Могуће је да редовно конзумирање пикантних јела утиче на повећање нивоа тестостерона, што је до сада доказано на глодарима“, додао је Бег.

Најновија студија објављена је у научном часопису Psychology and behavior.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 17. јул 2025.
20° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом