петак, 26.09.2014, 12:05 -> 15:43
Гени одређују који алкохол нам је укуснији
Резултати истраживања спроведених у САД указују на постојање гена од којих зависи да ли ће се некој особи свидети укус алкохолних пића.
Генетика, тврде амерички стручњаци, може да објасни индивидуалне варијације у погледу перцепције алкохолних пића и склоности према њима, преноси Танјуг.
Како пише стручни часопис Alcoholism: Clinical & Experimental Research, при томе важну улогу имају гени који регулишу осећај горког укуса.
Наглашенија способност осећаја горког укуса је, на пример, у вези са мањом конзумацијом пива, објаснили су истраживачи Универзитета „Пенсилванија“.
Раније студије указале су да је наглашенији осећај горког окуса у вези с мањом склоношћу према конзумацији многих врста поврћа.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар