Читај ми!

Гени одређују који алкохол нам је укуснији

Резултати истраживања спроведених у САД указују на постојање гена од којих зависи да ли ће се некој особи свидети укус алкохолних пића.

Генетика, тврде амерички стручњаци, може да објасни индивидуалне варијације у погледу перцепције алкохолних пића и склоности према њима, преноси Танјуг.

Како пише стручни часопис Alcoholism: Clinical & Experimental Research, при томе важну улогу имају гени који регулишу осећај горког укуса.

Наглашенија способност осећаја горког укуса је, на пример, у вези са мањом конзумацијом пива, објаснили су истраживачи Универзитета „Пенсилванија“.

Раније студије указале су да је наглашенији осећај горког окуса у вези с мањом склоношћу према конзумацији многих врста поврћа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. јул 2025.
32° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом