Читај ми!

Открила да јој фали део мозга!

Невероватан феномен откривен је код једне 24-годишње Кинескиње. Након што се јавила у болницу жалећи се на вртоглавицу, лекари су је послали да сними главу. Закључак – фали јој мали мозак!

Свега девет оваквих случајева је досад забележено у свету, пошто је мали мозак (cerebellum) изузетно битан део мозга који регулише моторне и неке когнитивне функције.

Међутим, чињеница да је у највећој мери нормално живела без тог дела мозга, најбоље вам показује колико је људски мозак прилагодљив.

Осим што се сада пожалила на вртоглавицу и повремену мучнину, у детињству је мало каскала са вршњацима. Проговорила је тек са шест, а проходала са седам година.

Према неким истраживањима, људи са таквим стањем обично умиру млади.

Ипак, лекари не желе да журе са прогнозама, али су сви сагласни да је чудо што се нормално развила.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво