Читај ми!

Седење „брише“ памћење?

Кондиција има много предности, поред здравља срца ствара се и позитивна слика о себи. Судећи по истраживањима, ако нисте у форми, можете да имате проблеме са дугорочним памћењем.

 То нису добре вести, поготово ако узмете у обзир да су налази истраживања показали да проблеме са памћењем имају људи који нису у аеробној кондицији, и да им се стање временом погоршава.

Седећи начин живота може да избрише памћење, пише EmaxHealth.

Превише седења је постало врло уобичајена појава за западни свет, а то би буквално могло да обрише памћење.

Истраживачи са Државног универзитета у Мичигену испитивали су утицај аеробних вежби на памћење код здравих, одраслих људи. Студије које су претходиле овој биле су више фокусиране на децу, чији мозак је у развоју, и на старије особе.

Од учесника је затражено да се баве паровима речи, као што су „камп“ и „траг“. Следећег дана им је тестирано дугорочно памћење.

Истраживачи су повезали резултате нивоа физичке аеробне кондиције испитаника са тестом на покретној траци за трчање и мерењем потрошње кисеоника.

Резултати су показали да људи који су мање у форми, иако превасходно здрави, имају лошије памћење у поређењу са онима који су у аеробној кондицији. У студији је учествовало 75 људи. „Налази показују да појединци који имају мање кондиције, временом губе више меморије“, каже Кимберли Фин, коаутор студије и асистент на одељењу психологије.

Према овој студији, ако нисте у аеробној кондицији, чак иако сте углавном здрави, могли бисте да имате проблеме са дугорочним памћењем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво