субота, 10.11.2012, 16:27 -> 21:27
štampajМлеко у чају уништава антиоксидансе
Немачка научница Верена Штангл са Медицинског универзитета у Берлину, открила је да чај никако не треба пити у комбинацији са млеком, јер се на тај начин уништавају антиоксиданси, као и противтуморско деловање које има чај.
Чај смањује ризик обољевања од срчаних болести и то због антиоксиданаса које садржи.
Статистике су показале смањен број срчаних болести у Азији, где се често пије чај, али не и у Енглеској.
Докторка Верена Штангл, професор кардиологије у Шарите болници Медицинског универзитета у Берлину, спровела је истраживање у којем је учествовало 16 здравих жена у постменопаузи, од којих је половина пила црни чај са додатком млека, а половина без.
Испитаницима је ултразвуком мерена активност артерија пре и два сата после испијања чаја, а резултати су показали да је код жена које су пиле чај са млеком активност артерија била знатно слабија.
„Млеко у чају додатно уништава антиоксидансе, као и противтуморско деловање чаја", закључила је доктор Штангл и препоручила да се чају додаје лимун, а не млеко.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар