Читај ми!

Мозак воли бобичасто воће

Резултати бројних истраживања јасно су показали да конзумирање боровница, купина, јагода и осталог бобичастог воћа позитивно утиче на мозак и може да помогне у превенцији губитка памћења и других промена изазваних старењем.

Постоје јасни докази да конзумирање боровница, купина, јагода и осталог бобичастог воћа има позитивни утицај на мозак, а можда може и да спречи слабљење памћења које је повезано са старењем.

Продужење животног века са собом носи и већи број случајева Алцхајмерове болести и осталих облика деменције, односно оштећења функција мозга повезаних са старењем, преноси портал Витамини.

Последња истраживања све више потврђују учинак бобичастог воћа у успоравању старења мозга.

Часопис Journal of Agricultural and Food Chemistry наводи да бобичасто воће своју позитивну улогу остварује на неколико начина.

Због великих количина антиоксиданса спречава оштећење ћелија мозга проузроковано слободним радикалима, мења начин преноса информација између нервних ћелија, чиме се спречава њихова упала.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије