Напето над Грифитом

Путницима из Грифита 2011. година није почела баш највеселије - због отказивања мотора током лета морали да се врате на аеродром.

Аустралијска регионална авиокомпанија „Рекс" објавила је информацију да су сви путници безбедни после веома напетог једночасовног лета, преноси Њуз.ком (News.com).

Поред трочлане посаде, нa лету Грифит-Сиднеј, 1. јануара ујутру, било jе и 17 путника.

До тренутка док мали авион није направио нагли „U" заокрет, путници нису били ни свесни да пилоти имају проблема са командама, иако су поједини, ближи пилотској кабини, чули „некакве звуке упозорења".

Приликом заокрета, прва ствар коју су приметили јесте да се пропелер левог мотора не окреће, него „љуљушка на ветру".

„Горе сте, са само једним мотором, ослоњени искључиво на наду да ће све бити у реду... јединствено искуство", испричала је Џастин Сансон која је била у авиону.

Путници кажу да се, пратећи протокол за овакву ситуацију, прво огласио капетан, а затим су стјуардесе припремиле путнике за ванредно слетање.

Иако без једног мотора, авион је слетео на писту у Грифиту, одакле је и полетео. Путници тврде да нису осетили слетање, а да су поједини били нервозни, јер је једна од стјуардеса панично викала „Главе доле и држите их доле".

Сви путници су безбедно евакуисани.

Портпарол авиокомпаније јуче је саопштио да су се у кокпиту огласили аларми после полетања. „У складу са стандардним процедурама компаније, пилот је искључио мотор за сваки случај", објаснио је представник „Рекса".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара