Зли Деда Мразеви

Божићни празници инспирисали су необичан злочин у Стокхолму. Два непозната преступника, маскирана у Деда Мразеве, претукла су стражара краљевског дворца и отела му пушку са бајонетом.

Два лопова обучена у костиме Деда Мраза украла су аутоматску пушку од стражара шведског краљевског замка у Стокхолму, саопштила је полиција.

Портпарол полиције Андерс Крок рекао је да су лопови у раним јутарњим часовима ушли у обезбеђену зону дворца и претукли стражара, после чега су побегли с напуњеном пушком АК5 са бајонетом.

Стражар, који је био поприлично шокиран оваквим развојем догађаја у два сата после поноћи, ипак није озбиљније повређен, преносе светски медији.

„Ово је веома озбиљно и тешко ми је да поверујем да је реч о шали", сматра Крок.

„Не знам тачно какву су силу преступници користили приликом отимања оружја, али је по нашој процедури пуцање дозвољено само у крајњој нужди", додао је портпарол полиције, који није хтео да коментарише чињеницу да су два цивила савладала наоружаног стражара.

Преступници нису покушали да уђу у замак у којем иначе не живи шведска краљевска породица, а после злочина су побегли колима која су их чекала у близини дворца.

За сада се не зна идентитет злих Деда Мразева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара