Ствари Џона Ленона „траже“ нове власнике

Бело одело које је Џон Ленон носио на снимку за омот албума "Abbey Road" наћи ће се на аукцији првог дана следеће године. Купцима ће бити понуђен и сако који је славни музичар носио у споту за песму "Imagine", као и „крајслер“ који је припадао њему и његовој супрузи Јоко Оно.

Одећа и други предмети који су припадали Џону Ленону биће понуђени на аукцији првог дана 2011. године.

Међу одевним предметима који ће се наћи на аукцији „Бразвел" галерије из Конектиката биће одело које је бивши члан групе „Битлс" носио на снимку за омот албума Abbey Road.

Новог власника можда ће добити и аутомобил „крајслер" караван из 1972. године који је припадао Ленону и његовој супрузи Јоко Оно, као и сако који је познати музичар носио у споту за песму Imagine.

Сувласник аукцијске куће Гери Бразвел изјавио је да је садашњи власник одела одлучио да га прода јер се суочио са економским потешкоћама. Ипак, није желео да открива његов идентитет.

Бразвел је додао да не може да прогнозира колику би цену одело могло да достигне, али је истакао да је су одело и блејзер 2005. године заједно продати за 120.000 долара.

Пре неколико недеља, обожаватељи славног музичара широм света, укључујући и Београд, обележили су 30 година од његове смрти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара