Највећи Снешко у Пољској

Шест Пољака је шест дана градило Снешка Белића високог 9,5 метара. Тамошњи листови верују да је реч о, у најмању руку, највећем овогодишњем „човеку од снега“ у Пољској.

Пољаке је градња баш кренула. Након што је у Швјебођину подигнут највећи кип Исуса Христа на свету, неколицини њих је, по угледу на овај грандиозни подухват, пало на памет да искористе први снег и направе огромног Снешка Белића. Можда највећег на свету.

И тако је пет-шест становника Тжебнице, на југозападу Пољске, шест дана градило велику снежну скулптуру. Зауставили су се када су стигли до 9,5 метара висине.

Лист Газета Виборча пише да су вајари-аматери почели да праве Снешка Белића да би прекратили досаду, али их је убрзо понео „градитељски жар".

Снешко, коме су од миља дали име „Милочинек", има буре на глави и сигнализирајући чун уместо шерпе и шаргарепе који традиционално замењују шешир и нос.

Градитељи су сигурни да је реч о највећем овогодишњем Снешку у Пољској, док многи посматрачи верују да се ради о највећем „снежном човеку" на свету.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво