Хирург заборавио маказе у телу пацијента

Белгијанцу који се 2006. подвргао операцији стомака и од тада имао ужасне болове, недавно су из трбушне дупље извадили два пара заборављених хируршких маказа! Сада на суду тражи одштету од 80.000 евра. Болница је спремна да плати само пет хиљада.

Глен Г, становник Антверпена, тражи 80.000 евра одштете од болнице у којој је хирург „заборавио" два пара маказа дугачких 16 центиметара у његовом стомаку, после операције.

Подвргнут хитној хируршкој интервенцији, 2006. године, због заплетених црева, пацијент је после четири месеца почео да осећа јаке болове у стомаку.

„Првих месеци је било све у реду, али како је време одмицало почео сам да осећам контракције и грчеве у стомаку. Били су толико болни да нисам знао да ли да седнем или легнем", јада се Глен.

Два пута се хирургу који га је оперисао жалио на болове, али без резултата.

„Очигледно да је лекар код којег је ишао био убеђен да болови могу бити последица операције и болести коју је пацијент имао. Погрешио је, то је бар јасно", сматра др Лук ван Лој, начелник болнице "Сент Аугустинус" у Антверпену.

Звучи невероватно, али Белгијанац се годинама вукао по лекарима, а болови су остајали мистерија.

„Постали су веома, веома озбиљни, па сам отишао до свог лекара опште праксе. Послао ме је код радиолога. Човек је испустио оловку од изненађења и рекао ми: 'Да ли верујете да имате два пара маказа у стомаку?'", препричава даље Глен.

„Инструменти се пажљиво броје после сваке операције. Но, у овом случају, процедура није испоштована", прокоментарисао је др Лук ван Лој.

Пацијент је подвргнут новој операцији у истој установи, само што га је оперисао други хирург.

Болница, која је признала своју грешку, спремна је да плати одштету од 5.000 евра. Жртва суму сматра недовољном за болове и ризике којима је био изложен, и на суду тражи 80.000 евра одштете.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво